Projecten

Projecten

Ons nieuwe project is:

Bandar Jhula

Bandar Jhula (monkey moving place) ligt in het zuiden van Nepal, in de jungle, dichtbij de grens Nepal India. De levensstijl van de bevolking in dit gebied is gelijk aan dat van de wilde dieren. Het is een afgelegen gebied in de provincie Chitwan. En het is 86 km verwijderd van Bharatpur district hoofdkwartier. Het neemt 6 à 7 uur tijd om Bandar Jhula per bus te bereiken, daarna 1,5 uur lopen.

Er zijn 550 huishoudens en 4375 mensen die leven in Bandar Jhula. Recent zijn er 20 handpompen in een zijde van het dorp geplaatst. De dorpelingen aan de andere zijde halen water uit de jungle uit vennen en riviertjes. Het water is verre van zuiver en het gevaar van dorstige dieren, zoals tijgers rhino`s, wilde olifanten en slotberen aanwezig.

Zoals beschreven is het land risicovol en ver van de bewoonde grote plaatsen. Er zijn geen voorzieningen voor de gezondheid. Mensen moeten een hele dag reizen voor medische hulp. Er zijn weinig mogelijkheden om het dorp te verlaten. Tot nu toe is er geen noodhulp aanwezig. De bewoners hebben een ambulance hard nodig. Kosten zijn € 16.000,00 tot € 18.000,00. Over de aankoop van een ambulance hoeft geen belasting te worden betaald. Daar er geen hulp is van de regering is het belangrijk het dorp te helpen met de opbouw en ontwikkeling.

Zoals geschreven zijn er 20 handpompen geplaatst wat een groot support is. Maar we hebben zo`n 80 pompen meer nodig of een andere mogelijkheid om de bewoners te voorzien van schoon water. Kosten per pomp € 500,00 inclusief het leveren en slaan in de grond met buizen.

We hebben ook al 6 keer een gezondheidskamp gegeven met gespecialiseerde artsen. Op het gebied van gynaecologie en bewustwording van het zware sjouwen met water. Onze organisatie wil zich ook inzetten om de meer dan honderd vrouwen te helpen voor een operatie van verzakkingen omdat zij nooit uit zichzelf naar het ziekenhuis zullen gaan voor behandeling. Die tevens onbetaalbaar is, €600,00 p.p.

In september dit jaar, 2020, helpen ook de firma online hoortoestellen vrijwillig met gratis onderzoek voor hoortoestellen. Zij nemen tweedehands goede hoortoestellen mee en voor wie nodig wordt een hoortoestel aangemeten voor zolang de voorraad strekt. Via Keshab worden de nodige batterijen als ze op zijn weer aangeschaft.